Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry

Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry

Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry. One of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.

Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry is one of the most popular of recent trending foods in the world. It's easy, it's fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. They're nice and they look fantastic. Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry is Pour 2 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry estimated approx 1h 10 min.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Ceux qui me connaissent savent que le pétoncle est un de mes produit préféré. Au Québec on a la chance d’en trouver de très bons et ils ont l’avantage d’être beaucoup moins chers que les Saint Jacques que je trouve en France (un peu moins savoureux quand même je dois l’avouer). Donc aujourd’hui je vais marier les pétoncles avec des éléments forts en goût. Le fenouil, le poireau et le curry. La recette n’a rien de compliqué mais elle en jette ! Pour la sauce je fais la recette qui accompagnait poulet-curry de ma mère, avec la même poudre de curry de Madras, c’était divin. Vous pouvez me retrouver sur ma page FB : Pascale cuisine une recette par jour et sur Instagram : pascalecuisine

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry:

  1. 10 pétoncles assez gros ou 10 Saint Jacques
  2. 1 fenouil
  3. 4 jeunes poireaux
  4. 1 tasse bouillon de poulet ou 1 cube
  5. Du beurre à température ambiante
  6. De la poudre de Curry Madras
  7. 2 cuillers à soupe d'huile d'olive
  8. 3 cuillers à soupe d'amandes effilées

Instructions to make to make Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry

  1. Je commence par faire fondre le bouillon de poulet, ou si vous partez d’un cube vous le diluez dans l’eau tiède
    Ensuite c’est le tour des légumes, je passe le fenouil à la mandoline et je pose les tranches sur une plaque à four recouverte d’une feuille antiadhésive. Je badigeonne le fenouil avec l’huile d’olive et je sale. J’enfourne à 400°F/210°C pour environ 30mn en surveillant
  2. Je coupe les poireaux en tronçons de 10 cm et je les cuits à la vapeur environ 20mn. Je les égoutte et les réserve au chaud
  3. Pour la sauce curry. Je fais un beurre manié avec 1 noix de beurre et 1 cuiller à soupe de farine et une cuiller à café de curry. Je mélange tout dans un bol puis j’allonge avec un peu de bouillon. Je mets le mélange dans une casserole et à feu doux je fais épaissir la sauce tout en versant petit à petit le bouillon. Je rajoute au fur et à mesure du curry selon mon goût. La sauce doit avoir la consistance d’une béchamel
  4. Enfin je fais cuire les pétoncles dans une poêle avec une grosse noix de beurre. Environ 2mn de chaque côté en les arrosant de beurre régulièrement. A la fin j’ajoute les amandes.

As your experience as well as confidence expands, you will locate that you have a lot more all-natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your individual tastes over time. Whether you intend to offer a dish that makes use of fewer or more components or is a bit basically hot, you can make basic changes to attain this goal. In other words, start making your dishes promptly. When it comes to standard cooking skills for novices you do not need to learn them but only if you understand some straightforward cooking strategies.

This isn't a complete overview to fast and easy lunch dishes however its excellent food for thought. Ideally this will obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your family without doing way too many square meals on your journey.

So that is going to wrap it up with this exceptional food Easiest Way to Prepare Perfect Pétoncles, fenouil et poireaux sauce curry. Thanks so much for reading. I am confident that you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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